4.1 Het maken van didactische keuzes, 4.2 ICT organiseren in de (digitale) leeromgeving, 4.3 Arrangeren van digitaal leermateriaal, 4.4 Kennisoverdracht, 4.5 Kennisconstructie, 4.6 Beoordelen van leerprestaties en evalueren van onderwijs

Als professional kan ik aantonen dat ik:

In deze les opdracht laat ik zien dat ik bij het ontwerpen van mijn lessen ICT inzetten op het leerproces (4.1.1) De student heeft door de QRcode toegang tot de padlet waar de student aan het einde van de les zijn behaalde lesdoel terug kan zien. Ik stimuleer met deze opdracht dat de studenten samenwerken in een online omgeving en werk met verschillende software programma's. (4.1.2/4.1.3/4.2.3/4.5.1/4.5.2/4.4.1)

Samen met mijn collega's en studenten werken wij in ''microsoft teams'' Samen met mijn collega's organiseren wij hier een online leeromgeving. Studenten vinden hier hun opdrachten, afspraken en literatuur. Het aansluiten van hardware komt bij ons bijna niet voor. Zowel studenten als docenten werken in de online werkomgeving van FClive. Deze online werkomgeving kan iedereen gebruiken waar en wanneer hij wil. Studenten werken op hun eigen laptop of maken gebruik van een leenlaptop of vaste pc.(4.3.1/4.2.1)

(lesopdracht)

(protocol social media)

(samenwerken in Microsoft Teams)

Als professional hanteer ik de schoolregels van het Friesland College. Ik maak gebruik van het protocol op social media voor medewerkers en studenten. In mijn lessen gebruik ik verschillende lessenseries die zorgen voor een kritische blik op het gebruik van social media. De telefoon is 1 van de grootste stoorzenders in mijn lessen. In mijn coachinglessen hebben we het over dit gedrag. Studenten horen te leren om te gaan met de verleiding om constant in contact te zijn met een virtuele mobiele omgeving. Ik stimuleer de student om op dit onderdeel zijn eigen keuze te maken en te leren wat, waar en wanneer het gedrag gepast is. (4.2.2)

Voor de vakopleiding horeca en bakkerij heb ik het ''Burgerschapdossier'' ontwikkeld. Studenten kiezen hun eigen opdrachten in hun online omgeving. Ze werken in hun eigen tempo aan hun eigen ontwikkeling. Tijdens een opleiding aan de vakopleiding horeca en bakkerij houden studenten een zelfgemaakt online dossier bij, dit is een onderdeel van hun portfolio. Aan het einde van de opleiding presenteert de student de highligts van zijn dossier. Het dossier is een verzameling van bewijsstukken van de ontwikkeling van de student. De student en docent werken samen in Microsoft Teams, dit is een online omgeving waar studenten kunnen samenwerken, chatten met een docent en opdrachten kunnen inleveren. Het is belangrijk om de opdrachten up tot date te houden. Op deze manier kan ik inspelen op actualiteiten en ontwikkelingen. Een onderdeel van burgerschap is digitale vaardigheden in het mbo hiervoor gebruik ik een lessenserie die studenten online kunnen maken. (4.3.2/4.3.3/4.5.3/4.4.2)  Online lesmateriaal http://mediawijsheidinhetmbo.nl

(Teams, online inleveren van opdrachten)

(Student kiezen zelf waar ze mee aan de slag gaan)

Met de invoering van de wet toelatingsrecht in het mbo, is ook een bindend studieadvies (BSA) voor alle opleidingen en niveaus binnen het mbo van kracht. Tijdens het studieloopbaangesprek wordt de student beoordeeld via een online formulier wat vervolgens in zijn online dossier komt te staan. Er zijn in het eerste jaar 3 meetmomenten waarin de voortgang van de student getoets wordt. Om deze beoordeling transparant en betrouwbaar te houden voeren we deze voortganggesprekken met het hele team.(4.6.1/4.6.2/4.6.3)

(BSA formulier - online voortgang meting)